Prof. Dr. Nureddin Hadimi Röportajı

Prof. Dr. Nureddin Hadimi | 6 Aralık 2022

Tunus Eski Evkaf Bakanı Prof. Dr. Nureddin Hadimi İDE Araştırmacılarıyla Buluştu!

Enstitümüzün 21. Yüzyılda İslam Konferansları serisinin ikinci konuğu Prof. Dr. Nureddin Hadimi oldu. Prof. Dr. Hadimi, Enstitümüz araştırmacılarıyla özel bir oturumda bir araya gelerek kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Prof. Dr. Hadimi söyleşide Gazzâlî ve Mâlik b. Nabî gibi hayatına yön veren İslam alimlerinden bahsetti. Makâsıd ve usûl konusunda yaşayan en büyük otoritelerden biri olarak kabul edilen Prof. Dr. Hadimi, makâsıd ve usûlün günümüzdeki önemine de değindi. Ayrıca baskıcı rejimlerin yönettiği günümüz dünyasının karşı karşıya kaldığı problemlere işaret etti.  

Araştırmacılarımız tarafından kendisine Arapça ve Fransızca gibi çeşitli yabancı diller üzerinden soruların yöneltildiği söyleşide Prof. Dr. Hadimi’nin sorulara, soruldukları dillerle cevap vermesi dikkat çekti. 

Oldukça samimi ve verimli bir ortamda geçen söyleşide Prof. Dr. Hadimi ayrıca ilmi ve siyasi hayattaki başarılarının sırlarını araştırmacılarımızla paylaştı ve genç araştırmacılarımıza ilim yolculuklarında dikkat etmeleri gereken önemli tavsiyelerde bulundu.  

Kırktan fazla yayınlanmış esere imza atan Prof. Dr. Hadimi, Arabistan’dan Katar’a pek çok seçkin üniversitede verdiği dersler, yönettiği tezler nedeniyle Arap dünyasının önemli entelektüel birikime sahip İslam alimleri arasında gösterilmektedir. Ayrıca Tunus’ta Arap Baharı sonrası yürüttüğü Evkaf bakanlığı göreviyle de İslam dünyasının sorunlarına pratik açıdan çözüm bulma arayışını sürdürmektedir. İslam dünyasının güçlü ilmi ve siyasi şahsiyetlerinden biri olan Prof. Dr. Hadimi ve röportajımız hakkında daha fazla bilgiyi IDEA II. Sayımızda ayrıntılı olarak okuyabilirsiniz.

Videolar